vrijdag 18 november 2011

Het transport van Pisa airport naar Florence

Wil je naar Florence vliegen en dan het liefst low budget? Er zijn een aantal vliegtuigmaatschappijen die vanaf Nederland goedkoop naar Pisa vliegen, zoals Ryanair en Transavia. Vanaf het vliegveld van Pisa kun je dan met de trein of met de bus naar Florence, waar je in hartje centrum aankomt.


Nieuwe Shuttle Service,
Sinds kort heeft Pisa Airport er een nieuwe shuttle service bij, deze bus van de 'Autostrade' (eigenaar van de tolwegen in Italie) pendelt tussen Florence en Pisa Airport en vertrekt ongeveer om het uur.


De kaartjes en de vertrektijden,
Voorheen werden in het vliegtuig van Ryanair de kaartjes van een andere shuttle service verkocht; Terravision. Dit is sinds kort veranderd. Ryanair verkoopt nu in het vliegtuig alleen nog maar kaartjes van de nieuwe shuttle service van de 'Autostrade'. In principe is er geen verschil tussen de één en de ander. Het enige waar je even op moet letten zijn de vertrektijden en er zit een heel klein verschil in de kosten voor het kaartje (let op het tarief voor kinderen, die is bij Terravision voordeliger).
Shuttle service 'autostrade' nieuwe partner van Ryanair deze kaartjes
worden in het vliegtuig verkocht.
www.airportbusexpress.it
Shuttle service van Terravision, kaartjes kunnen online gekocht worden-
www.terravision.eu


Met de trein, 
Wil je graag met de trein (die doet er overigens net zolang over als de bus) kijk dan op www.trenitalia.com en schrijf: From: Pisa aeroporto To: Firenze. De reis duurt 0:57 minuten en is een stuk goedkoper dan de bus. De trein vertrekt direkt vanuit het vliegveld (Sla links af richting de check in, loop helemaal rechtdoor en loop het gebouw uit, nu sta je op het perron). Helaas gaat de trein maar 1 keer in de twee uur, dus kijk van tevoren goed naar de tijden. De tickets kunnen ook online worden gekocht of in het vliegveld zelf (bij de arrivals rechts af zit een klein loket).

Goede reis!

Note: Kijk ook op de website van Alitalia, voor direkte vluchten op Florence.
2 opmerkingen:

  1. Belangrijk: het treinkaartje dat je op het vliegveld koopt moet je op het perron zelf ook nog afstempelen bij een van de gele stempelautomaten. Doe je dat niet, dan krijg je (zoals vele toeristen hebben meegemaakt) een behoorlijk hoge boete! Ook al heb je een geldig vervoersbewijs. Medewerkers van het vliegveld die de tickets verkopen melden dit namelijk nooit, dus voor veel mensen is dit al een vervelende start van de vakantie geweest...
    Groetjes Aniek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Aniek!
    Bedankt voor je reactie! Je hebt helemaal gelijk, ik heb zelf ook toeristen gezien in de trein die een boete kregen omdat ze niet afgestempeld hadden en dat is inderdaad een vervelend begin van een Italiaanse vakantie! Nogmaals bedankt en veel succes met je stage!

    BeantwoordenVerwijderen