maandag 24 oktober 2011

Museo Stefano Bardini, een ware inspiratie bron


Het Museum Stefano Bardini (1836-1922) werd gesticht door één van de belangrijkste Italiaanse antiekhandelaren, Stefano Bardini. Bardini besluit al zijn collecties uit de middeleeuwen en de renaissance, onder te brengen in een groot Palazzo vlakbij de Arno, ex kerk en klooster van San Gregorio della Pace. Later doneert hij zijn gehele collectie aan de gemeente van Florence. 'Zijn' museum maakt nu deel uit van de 'Musei Civici Fiorentini' (Florentijnse gemeentlijke musea) .


Het bijzondere aan Museo Stefano Bardini is, dat je eigenlijk meer het idee krijgt dat je bij een binnenhuisarchitect op bezoek bent. De gouden lege lijsten tegen een kobalt blauwe muur. De originele stukken die verwerkt zijn in de inrichting van het Palazzo en de mooie beeltjes op een antiek dressoir. Het is absoluut niet het oude stoffige museum dat je zou verwachten, maar een ware inspiratie bron voor elke bezoeker.Wil je dit museum graag bezoeken ? Dan is hier alvast wat handige informatie:

Waar *
Via dei Renai 37 (Zone Oltrarno / Ponte alle Grazie)
Bus n°12, 23, C & D
Wanneer *
ma&vrij-zo 11.00 - 17.00
Hoeveel *
€ 5 (€ 4 of € 2 met korting)
Contact *
Telefoon: +39 (0)55 2342427


Note 1: dit museum maakt deel uit van het initiatief: Pass dei Tesori

Note 2: Dit museum is ook geschikt voor kinderen, er worden bijvoorbeeld elke zondagochtend (11.00 - 12.30) en middag (15.00 - 16.30) workshops gehouden voor de hele familie (kinderen vanaf 7 jaar).

 Note 3: Photo credits


Geen opmerkingen:

Een reactie posten