maandag 17 oktober 2011

Het museumhuis van Stibbert


Het Museo Stibbert is een onverwacht en minder bekend museumhuis dat zich net iets buiten het centrum van de stad bevindt (Zone Fortezza da Basso). Een triomf van goud en schatten, schilden, ridderuitrustingen en schilderijen, het lijkt wel een sprookje. Dit is de tempel, het rijk, van de kunstverzamelaar Frederick Stibbert (1836 - 1906).


Stibbert profiteerde van zijn veelzijdige natuur als internationaal financieel adviseur, wereld reiziger en gepassioneerd kunstverzamelaar, om 50 jaar lang de antiek handel in Europa te controleren en zijn ambitieuze project te realizeren: Villa di Montughi om te bouwen tot 'zijn museum'.


Laat je in dit unieke museum meevoeren door de grote passie die deze Engelsman had voor de geschiedenis van de kledendracht en oorlogsuitrustingen uit het verre oosten en Japan. Bezoek ook het Park Stibbert met zijn prachtige Limonaia (gebouw waar de citrusbomen in de winter werden ondergebracht), paardenstal en Egyptische tempeltje dat bij de vijver van het park staat en door Stibbert zelf gemaakt werd. Wil je even uit de drukte van de stad, wil je even wat anders? Dan is Museo Stibbert dè plek om even tot jezelf te komen.


Wil je dit museum graag bezoeken ? Dan is hier alvast wat handige informatie:

Waar *
Via Stibbert 26 (Zone Fortezza da Basso)
Bus n°4
Wanneer *
Ma-wo 10.00 - 14.00
vrij-zo 10.00 - 18.00
Elke donderdag gesloten
Hoeveel *
€ 10 (€ 8 met korting) 
inclusief entree tot een aantal
musea in Florence, kijk voor meer
informatie:
Contact *
Telefoon: +39 (0)55 475520
 info@museostibbert.it


Foto's: Via Google 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten