maandag 12 september 2011

Het Gucci museum in Florence

26 september is het dan zover, het museum van het beroemde Italiaanse modemerk Gucci opent haar deuren. Het Palazzo della Mercatanzia dat aan het centrale Piazza della Signoria staat, wordt niet alleen toneel van kleding en accessoires, maar ook van foto's, afbeeldingen en de meest bijzondere creaties van de afgelopen jaren zoals de Gucci Cruiser Bicycle.

De nieuwe Gucci reclame campagne 2011/12 & de Gucci Cruiser bicycle


90 jaar Guccio Gucci
Het modehuis (Guccio) Gucci viert haar 90 jaar in Florence, waar het merk in 1921 werd geboren. Bij de grote opening worden onder andere de namen van Madonna en Jennifer Lopez genoemd. Na de 'Grand Opening' van het museum worden de gasten via 'The Red Carpet' naar het gala diner worden geleid in de prachtige zaal 'Sala dei 500' van het Palazzo Vecchio / Palazzo della Signoria (gemeentehuis van Florence).

Foto: R. v/d Wielen voor Ontdekflorence copyright 2011
Het Gucci museum
Het museum bestaat uit 3 verdiepingen die zich verdelen over 1700 m2. Een groot deel van het museum zal geheel gewijd zijn aan de ruitersport, waaraan het merk Gucci vanaf het begin af aan al verbonden is. Dit kun je onder andere terug zien in de beroemde paarden bitten die op bijna elke tas terug te vinden zijn. Naast de ruitersport zal er aandacht besteed worden aan kleding en accessoires die speciaal voor beroemde personages werden ontworpen en aan oud archief materiaal, foto's en afbeeldingen.

Limited edition Gucci bag met paarden bitten

Palazzo della Mercatanzia
Het Palazzo della mercatanzia werd overigens rond 1300 gebouwd en werd het middelpunt van de federatie die de interressen van de Florentijnse handelaren moest beschermen in het buitenland. Vervolgens werd het gebouw gebruikt als rechtbank waarin de geschillen tussen handelaren werden behandeld.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten