dinsdag 6 december 2011

Kaarten Uffizi Museum online

Uffizi Museum
Volg ontdekflorence op inkstagram!

Het Uffizi museum is het meest bezochte museum van Florence. Je kunt je dan ook voorstellen dat er in de zomer ellelange rijen voor het museum staan, de gemiddelde wachttijd wordt dan al gauw zo'n 2 uur. Waarschijnlijk gaan dus veel toeristen op internet kaarten voor het Uffizi museum zoeken om de lange wachttijden te kunnen vermijden. Helaas is het Uffizi geen 'trademark' en kan dus gewoon geregistreerd en gebruikt worden door iedereen. Het resultaat is dat er tientalle site's zijn met het woord 'Uffizi' erin geplakt, waar entree kaarten voor het museum worden verkocht.

Het terras van het Uffizi Museum
Volg ontdekflorence op inkstagram!

De entree prijzen en de commissie
Bij de meeste site's betaal je zo'n 15/20 euro. De entree van het Uffizi Museum is officieel € 6,50  dan komt er nog een bookings fee bij van zo'n € 5 en een online service fee van zo'n € 5. Nou moet iedereen natuurlijk een centje kunnen verdienen, maar het is ook juist om de toeristen erop te wijzen dat er een officiele site is van het Polo Museale Fiorentino waar je via een telefoon nummer kaarten kunt reserveren en waar je maar € 4 booking charge betaald.

Uffizi Museum
Volg ontdekflorence op inkstagram!

Firenze Musei
Je kunt ook via de site www.firenzemusei.it je kaarten online kopen (Klik onder de zin' Official site for Polo Museale Fiorentino on line ticketing' op het plaatje - welcome en benvenuti doen het niet, klik hierna rechts bovenin op de engelse vlag). Het is een vreselijke langzame site en hij is erg onduidelijk, maar als je zo'n € 5 pp wil besparen en met een beetje geduld kun je toch een aardig centje besparen, vooral als je met meerdere personen het museum wilt gaan bezoeken!


Uffizi Museum
Volg ontdekflorence op inkstagram!

* Note 1: Houdt er rekening mee dat de kaarten soms duurder kunnen zijn ivm speciale exposities.


**Note 2: Mocht je meerdere musea in Florence willen bezoeken dan is de Firenze Card misschien een goede optie, maar hier de volgende keer meer over.


Polo Museale Fiorentino
Telefoon: +39 055-294883
(talen: Italiaans en Engels)
Kaarten: € 6,50*
Reserveringskosten: € 4,00

Firenze Musei
www.firenzemusei.it
(talen: Italiaans en Engels)
Kaarten: € 6,50*
Reserveringskosten: € 4,00Geen opmerkingen:

Een reactie posten